Vilnius. 2014 m. spalio 13 d. Per tris Baltijos šalis praūžė „TopGear“ automobilių apdovanojimai. Geriausius automobilius šiuose apdovanojimuose renka ne tik žurnalistai, bet ir visų trijų Baltijos šalių skaitytojai.

Antrus metus iš eilės be apdovanojimų šiuose rinkimuose negrįžta „Kia“. Pernai geriausiu metų vienatūriu buvo paskelbtas „Carens“ modelis.

Šiais metais iš penkiolikos narių sudaryta komisija rinko geriausius daugelyje sričių. O štai komisijoje buvusios moterys išsirinko savo gražiausią automobilį. Juo tapo atnaujintas „Kia Sportage“.

„Mes labai džiaugiamės šiuo apdovanojimu, nes pastaraisiais metais „Kia“ ypatingą dėmesį skiria būtent automobilių dizainui ir emocionalumui bei stiliui. Mūsų automobilius dizainerių komanda kuria vadovaujama vieno geriausių pastarojo dešimtmečio automobilių dizainerių Peter Schreyer. Šis apdovanojimas reiškia, kad jiems puikiai pavyko susidoroti su savo užduotimi – kurti emocionalius automobilius,“ – sakė UAB „Kia Auto“ direktorius Gintaras Kaukėnas.

„Kia Sportage“ yra vienas populiariausių nedidelių padidinto pravažumo automobilių rinkoje, kuriuos neretai renkasi moterys. Be to, visiems „Kia“ automobiliams suteikiama net septynerių metų gamyklinė garantija – tai ilgiausias garantinis periodas rinkoje.